12 Οκτ 2009

Νόμπελ Πρόθεσης

Σύμφωνα με την Daily Telegraph οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης έκλεισαν 12 μόλις ημέρες μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα ως προέδρου των ΗΠΑ.
Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ: Τί είχε προλάβει να κάνει ο Ομπάμα σε 12 μέρες ώστε να συμπεριληφθεί στους υποψηφίους για το Νόμπελ Ειρήνης; 



Μη με παρεξηγήσετε, δεν είμαι πολέμιος του Ομπάμα. Ούτε θεωρώ ότι δεν έχει κάνει (ή δεν σκοπεύει να κάνει) θετικά πράγματα. Ίσα ίσα, είμαι υπέρ του σχεδίου ανανέωσης του συστήματος ιατρικής περίθαλψης που έχει προτείνει και υπέρ της υπόσχεσής του να κλείσει τη φυλακή του Guantanamo.

Ας είμαστε όμως ρεαλιστές. Στην περίπτωση Ομπάμα βραβεύτηκε η πρόθεση και όχι η πράξη. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχουν αποσυρθεί τα στρατεύματα από το Ιράκ. Δεν έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή καμία μεγάλη κίνηση του Ομπάμα στο θέμα της ειρήνης.
Και η συμμετοχή στους υποψηφίους, αλλά και η βράβευση αφορούσαν τα όσα έχει υποσχεθεί ο Ομπάμα να κάνει. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το βραβείο θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Αμερικανό Πρόεδρο να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Π☼λεμίστρ@ Widget