22 Σεπ 2009

Το Debate του ακαταλληλότερου...

Ένα ακόμα debate έφτασε στο τέλος του. Μία ακόμα διαμάχη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που χαρακτηρίστηκε από υπεκφυγές,συγκαλύψεις, αλληλοκατηγορίες και υποσχέσεις τελείωσε.
Ως συνήθως, οι απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων πολλές φορές δεν είχαν σχέση με την ερώτηση.

Ας ξεκινήσω από τον Καραμανλή: με το συνηθισμένο θρασύ στυλάκι του ο Κωστάκης όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά ισχυρίστηκε μάλιστα ότι πραγματοποίησε και σπουδαίο έργο κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του. Επιπλέον, συνέχισε 5 χρόνια αργότερα να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που παρέλαβε. Επίσης χρησιμοποιούσε συνεχώς την καραμέλα "θα πάρουμε δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις, ενώ το ΠΑΣΟΚ που λέει ότι θα λύσει τα προβλήματα σας πουλάει παραμύθια" (σε ελέυθερη μετάφραση)

Με τα γνωστά σαρδάμ του ο Παπανδρέου ήταν φανερά βελτιωμένος στην ομιλία του από το προηγούμενο debate, αλλά δεν κατάφερε να στριμώξει τον αρχηγό της ΝΔ, ώστε να παραδεχτεί έστω και ένα από τα "λάθη" του στην διακυβέρνηση της χώρας. Χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, στάθηκε σε εύκολες υποσχέσεις χωρίς να διευκρινίσει πού θα βρει τους πόρους για να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του.

Όσον αφορά την Παπαρήγα, (με καινούριο extreme look!!) δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μιζέρια του ΚΚΕ, κατηγορώντας τα 2 μεγάλα κόμματα και υποστηρίζοντας ότι μόνο ψηφίζοντας ΚΚΕ μπορεί κανείς να αντισταθεί στο δικομματισμό. Συνέχισε να υποστηρίζει (με το γνωστό εδώ και χρόνια επαναστατικό ύφος) ότι θα σκοτώσει το κεφάλαιο και θα σώσει τον απλό λαό.

Ο Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει τις ερωτήσεις για τα "μικροπροβληματάκια" που αντιμετωπίζει το κόμμα του (το πλοίο βουλιάαααααζει) και συμπεριφέρθηκε αξιοπρεπώς ως κόμμα της αριστεράς. Δεν ήταν ακραίος και, σε γενικές γραμμές, ήταν αρκετά καλός στις θέσεις του. Ωστόσο δεν κατάφερε να βγάλει από πάνω του το άκαιρα ειρωνικό υφάκι του και να δώσει την εντύπωση ότι ξέρει τι κάνει.

Ο Καρατζαφέρης προσπάθησε με το γνωστό του τρόπο να πείσει όλον τον κόσμο ότι το κόμμα του δεν είναι ακροδεξιό γεμάτο φασίστες και χρυσαυγίτες. Μιλώντας με λαϊκισμούς θέλησε να πει ότι το κόμμα του είναι το μοναδικό κεντρο-ακροδεξιό κόμμα στον κόσμο. Έκλεισε με τα συνηθισμένα λόγια περί της καταγωγής του και του πως θα οργανώσει τη χώρα όπως οργάνωσε και το κόμμα του.  (καταλάβατε, έτσι;; δεν νομίζω να θέλει πολλές εξηγήσεις...)

Ο Χρυσόγελος ήταν αρκετά συμπαθητικός στην αρχή, καθώς ήταν ο μόνος χαμογελαστός στο panel. Στη συνέχεια, όμως, το χαμόγελό του κατάντησε ενοχλητικό. Είχε αρκετά καλές τοποθετήσεις όσον αφορά τα θέματα του περιβάλλοντος, όμως ήταν φανερό ότι δεν είχε ολοκληρωμένες απόψεις για τα άλλα θέματα.



Υ.Γ. 1: Πάντως πρέπει να παραδεχτείτε ότι τους απολαμβάνετε
λιγάκι να δουλεύουν κόσμο, έτσι;

Υ.Γ. 2: Τέλος, ένα μεγάλο respect στον Τσίμα, που σαν παλιός στα debates είχε την Χούκλη τελείως γραμμένη και μιλούσε συνεχώς πολύ παραπάνω από τον χρόνο που του αναλογούσε. :P

Π☼λεμίστρ@ Widget