30 Σεπ 2009

Πασοκ στον ορίζοντα....και τώρα τι;;

Όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, που έχουν από τώρα αναλάβει το χρέος να βγάλουν το αποτέλεσμα χωρίς εκλογές, η επόμενη "ακυβερνησία" της χώρας μας θα είναι το Πασόκ του GAP.....τέλεια. Και τώρα τί θα αλλάξει;

Μέχρι πρότινος η ΝΔ υποστήριζε με σθένος ότι το έλλειμμα είναι γύρω στο 6% του ΑΕΠ. Αυτό όμως πριν την ιστορική γκάφα του Παπαθανασίου που δήλωσε ότι το έλλειμμα θα έιναι στο 6% μόνο αν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και υποδηλώνει ότι τώρα είναι αρκετά μεγαλύτερο. Βέβαια, ο Παπαθανασίου προσπάθησε στη συνέχεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δήλωση-ομολογία του.
Με αυτόν τον τρόπο, δίνει μία εύκολη δικαιολογία στο Πασόκ μόλις βγει:
Μα εμείς είχαμε ένα πρόγραμμα που θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση σύμωνα με τα δεδομένα που μας είχαν δώσει. Δεν φταίμε εμείς που βρήκαμε ένα έλλειμμα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υποστήριζε η ΝΔ.
Τέλος. Ο GAP δεν φέρει καμία ευθύνη. Greensun is clear!

Και με τη ΝΔ τί θα γίνει;
Πολλοί λένε ότι η ήττα σε αυτές τις εκλογές είναι μια καλή κίνηση τακτικής. Τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν και ο GAP θα χρεωθεί αυτή την αποτυχία. Τότε θα έρθει η ΝΔ (χωρίς τον Κωστάκη κατά πάσα πιθανότητα, και με τη Ντόρα στο τιμόνι) και θα πει σας τα λέγαμε εμείς.

Και ο δικομματισμός goes on and on....

Π☼λεμίστρ@ Widget