11 Ιαν 2010

Η άγνοια γεννάει τη θρησκεία...

Όπως όλοι γνωρίζουμε είναι κοινό φαινόμενο να λέμε στα μικρά παιδιά ότι υπάρχει ένας χοντρός κύριος με κόκκινα ρούχα και γένια που τα Χριστούγεννα θα τους φέρει δώρα. Αυτό τα κάνει να αισθάνονται χαρούμενα, αλλά εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς : "Αν δεν είσαι καλό παιδί/δεν τρως όλο το φαΐ σου/δεν κάνεις ότι σου λέω/...... ο Άγιος Βασίλης δε θα σου φέρει δώρο φέτος", (για να μη μιλήσω για τον καταναλωτισμό των Χριστουγέννων).
Η άγνοια των μικρών παιδιών είναι αυτό που τα κάνει ευάλωτα σε αυτού του είδους τα παραμύθια.

Μπορεί κανείς να μου πει τι διαφορά έχει αυτό από όλες τις θρησκείες εκτός από το ότι σε αυτές πιστεύουν όχι τα παιδιά, αλλά οι διάφοροι "μορφωμένοι ενήλικες"; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ακράδαντα στο Θεό/Αλλάχ/Βούδα/κλπ. Δεν αναφέρομαι σε καμία θρησκεία συγκεκριμένα, αφού πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε όλες τις απόψεις ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε.
Ωστόσο, θεωρώ τελείως παράλογο να υπακούνε τόσοι νοήμονες άνθρωποι σε εντολές που στέλνουν οι "εκπρόσωποι του Θεού" σαν μαριονέτες.
Να τους προσκυνούν και να ακολουθούν πιστά τις διαταγές τους για να πάνε στον παράδεισο ή να ξαναγεννηθούν.
Να γίνονται εκούσια αντικείμενα εκμετάλλευσης για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους και να γλιτώσουν την κόλαση.
Να, να ,να.....
Τι διαφορά έχουν όλοι αυτοί από έναν απλό τρελό που φαντάζεται πράγματα;Οι θρησκείς διαχωρίζουν  τους ανθρώπους σε καλούς "πιστούς" και κακούς "άπιστους", σε "εκλεκτούς από το Θεό λαούς" και σε ανώτερα φύλα. Είναι μια απίστευτα καλοστημένη επιχείρηση από την οποία οι μόνοι που βγάζουν κέρδος είναι οι γνωστοί "εκπρόσωποι του Θεού", η εκάστοτε εξουσία και όσοι θέλουν κρατούν υποταγμένους και ελεγχόμενους τους λαούς.


Πείτε με όπως θέλετε, αλλά για μένα επιλέγετε μόνοι σας την άγνοια και την αμορφωσιά. Και δυστυχώς βοηθάτε όλους αυτούς που λένε πως "είναι ασύμφορο ο άνθρωπος να μάθει"

Π☼λεμίστρ@ Widget