27 Νοε 2009

Ας ΜΗΝ αγοράσουμε τίποτα...

Για αύριο 28 Νοεμβρίου καθιερώθηκε η Buy Nothing Day, η μέρα δηλαδή όπου δεν θα αγοράσουμε τίποτα.


Μία προσπάθεια που αποσκοπεί στην σωτηρία του περιβάλλοντος, αφού είναι πλέον αναγκαίο να καταναλώνουμε λιγότερο. Έτσι, αύριο με τη συμβολική αυτή κίνηση αρνούμαστε να αγοράσουμε οτιδήποτε.
Ας αφήσουμε λοιπόν τα πορτοφόλια μας στο σπίτι. Ας μην χρησιμοποιήσουμε για μία μέρα ούτε τις πιστωτικές μας κάρτες, ούτε τα μετρητά μας. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η μείωση του καταναλωτισμού είναι πια μονόδρομος.


Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.adbusters.org/campaigns/bnd

21 Νοε 2009

Gummy Bear (Pasok Version)

Απλά θεϊκό! Τρελό Γέλιο!

17 Νοε 2009

Η 36η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

"Για τ' αδέρφια που χαθήκανε νωρίς δε φτάνει μόνο της λύπης το τραγούδι,
τα λάθη σας να ξέρεις πως δε σβήνουνε μοναχά με ένα δάκρυ ή ένα λουλούδι."





Όπως είχε πει και η Κατερίνα Γώγου:
"Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε τα πόδια. Στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου, ε;"



Για αυτό ακριβώς δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ αυτή την ημέρα. Γιατί τότε θα έχουν πετύχει το στόχο τους.

9 Νοε 2009

20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου

Σήμερα συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από εκείνο τον Νοέμβρη του 1989, όταν χιλιάδες άνθρωποι από την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία αποφάσισαν να γκρεμίσουν το Τείχος που τους χώριζε και να συναντήσουν τους ανθρώπους της άλλης πλευράς.




Αν και αυτό το τείχος έπεσε, απομένει ακόμα να πέσουν κι άλλα "τείχη". Αυτά που χωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με το φύλο, την καταγωγή, τη θρησκεία, κλπ. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

4 Νοε 2009

Ένα παιδί ιδιοφυΐα βρίσκεται στη φυλακή!

Το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης ήταν πάντα ναρκοπέδιο για τους σκληρούς μουλάδες της θεοκρατικής ηγεσίας. Και ιδού τώρα το αγλάισμα της φοιτητικής διανόησης στο Ιράν, ο ιδιοφυής Μαχμούντ Βαχίντνια, νικητής της Ολυμπιάδας Μαθηματικών, διαλογίζεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Το έγκλημά του; Τόλμησε να αναρωτηθεί δημοσίως γιατί δεν μπορεί κανείς να επικρίνει τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.


 

Πρίν περίπου μια εβδομάδα, οι Φρουροί της Επανάστασης εισέβαλαν στην κατοικία του και τον συνέλαβαν, απειλώντας τους έκπληκτους γονείς του με «σοβαρά μέτρα» αν τολμούσαν να αποκαλύψουν το περιστατικό. Παρά την υπόσχεση ότι ο νέος θα επέστρεφε σε μία ώρα, η τύχη του αγνοείται ακόμη.

Την προηγουμένη της σύλληψης, 28η Οκτωβρίου, ο Αλί Χαμενεΐ πραγματοποίησε την παραδοσιακή ετήσια συνάντησή του με τις ακαδημαϊκές αρχές του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης. Στο μεγάλο αμφιθέατρο δέχτηκε ερωτήσεις από τους φοιτητές. Κάποια στιγμή πήρε το μικρόφωνο και ο Μαχμούντ Βαχίντνια και μίλησε σαν καταπέλτης.

Με το θάρρος της αίγλης του υπέβαλε ερωτήσεις που κανένας άλλος δεν θα τολμούσε: «Εχετε το αλάθητο;.. Γιατί δεν επιτρέπετε να σας επικρίνουν; Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας, δείχνουν την αληθινή εικόνα του Ιράν και του κόσμουή μήπως μεταδίδουν απλώς μια στημένη παρωδία;».

Τη νεκρική σιγή που έπεσε στο αμφιθέατρο διέκοψαν κάποια απονενοημένα χειροκροτήματα που πήγαν να ζωηρέψουν, αλλά πνίγηκαν από τις κραυγές διαμαρτυρίας των εγκαθέτων. Με έκδηλη αμηχανία ο κορυφαίος σιίτης κληρικός μάσησε κάποιες κουβέντες και εμφανώς εκνευρισμένος αποχώρησε πρόωρα ξεχνώντας να κανοναρχήσει την καθιερωμένη προσευχή.

Παρά το κλίμα καχυποψίας και αβεβαιότητας που επικρατεί ακόμη και στους συντηρητικούς κύκλους του Ιράν, ο υπέρτατος αρχηγός ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στον φοιτητή με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του: «Κάθε κριτική είναι ευμενώς αποδεκτή και γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλά παράπονα στη χώρα...».

Η έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς στα τέλη Σεπτεμβρίου έδωσε το έναυσμα για έκφραση παραπόνων στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, ενώ η επίσκεψη επισήμων στους ακαδημαϊκούς χώρους έχει γίνει μόνιμη αφορμή για ζωηρές φοιτητικές διαμαρτυρίες.

Πηγή: Απολίτιστο Στέκι

3 Νοε 2009

Όχι πια σταυροί στα ιταλικά σχολεία!

Μεγάλη ήττα υπέστη η Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η χώρα καταδικάστηκε για την ύπαρξη του σταυρού στα σχολεία, αφού δεν επιτρέπεται η ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων σε σχολικές αίθουσες.

Η απόφαση αυτή θα έπρεπε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, αφού σε πολλά σχολεία υπάρχουν εικόνες του Χρηστού, και μάλιστα ακόμα και σε σχολεία όπου υπάρχουν άλλες θρησκευτικές μειονότητητες.

Ωστόσο, η Ιταλίδα Υπουργός Παιδείας, κα. Τζελμίνι, αντέδρασε στην απόφαση του Δικαστηρίου. Όπως δηλώνει, "το Σύνταγμα μας αναγνωρίζει, και δίκαια, μια ιδιαίτερη αξία στην καθολική θρησκεία"!!!
Δηλαδή, η ίδια η Υπουργός Παιδείας θεωρεί την καθολική θρησκεία ανώτερη, και προσπαθεί να την κατοχυρώσει θεσμικά στα σχολεία!

Μπορεί η ανεξιθρησκεία να εδραιώθηκε πρώτη φορά το 313 μ.Χ., έχουμε, όμως, να κάνουμε πολλά ακόμη βήματα μέχρι να επιτευχθεί πραγματική θρησκευτική ισότητα...

2 Νοε 2009

ΜηΜηΕεε!!

Το καινούριο βίντεο των Μουζουράκη - Κάτσαρη μετά από αυτό σχετικά με την 28η Οκτωβρίου.



Το βίντεο δημοσιεύεται στο site protagon.gr

Μια ώρα αρχύτερα...

Ένα κομμάτι των Active Member με την ευκαιρία της εμφάνισης τους στο Gagarin 205  πριν 2 μέρες (31/10).  Για άλλη μια φορά ήταν καταπληκτικοί...


Π☼λεμίστρ@ Widget